Gi Gud Ære

GALATERNE 3

Det er som med Abraham: Han trodde Gud, og det ble regnet ham til rettferdighet.

Abraham trodde Gud. Med disse ordene viser Paulus oss at troen på Gud er den høyeste form for tilbedelse. Det er den høyeste form for troskap, den absolutte lydighet og det mest gledelige offeret. Den som er flink med ord, bør si mer om dette emnet.

Det mennesket vil oppdage at troen makter alt.

Dens makt er enorm og uendelig. Troen gir Gud den største æren som noen kan gi ham. Å gi Gud æren vil si å tro på ham, holde ham for å være sannferdig, vis, rettferdig, nådig og allmektig. Kort sagt erkjenner troen at han er Skaperen og Giveren av alle gode ting. Det gjør ikke fornuften. Bare troen.

Troen virkeliggjør Gud for oss, og han blir virkeliggjort i oss. Uten tro kan ikke Guds ære, herlighet, visdom, rettferdighet, sannhet og nåde være i oss. Der det ikke er tro, har ikke Gud noen majestet og guddommelighet.

Gud krever ikke noe mer av oss enn at vi skal erkjenne at han er guddommelig, og at vi skal gi ham den hederen og æren han fortjener. Vi skal ikke tenke på ham som en avgud, men som Gud — den Gud som tar imot oss og hører oss, som er nådig og sammen med oss.

Når vi gir Gud ære, forblir guddommeligheten hans fullkommen og intakt — han har alt et troende hjerte trenger.

Når vi ærer Gud slik, viser vi ham den største visdommen, den høyeste form for rettferdighet og den beste tilbedelsen. Det gjør vi mens vi gir ham det beste offeret.

Martin Luther Andaktsbok 26. September

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s